Parteneriat Suceava-Salzburg pentru formarea fermierilor montani


Intră acum și în grupul de

Inspectorul scolar general adjunct , Simion Slevoaca a declarat , joi, ca aceasta colaborare urmeaza initiativei prefectului judetului Ioan Cusnir care a lansat ideea formarii fermierilor montani dupa modelul austriac.

Cusnir este initiatorul proiectului privind infiintarea , in judetul Suceava, de ferme la standarde europene.In cadrul acestui proiect , pe linga DGAA este implicat si ISJ Suceava pentru formarea, in cadrul scolilor de arte si meserii, a fermierilor montani.

Slevoaca a spus ca se doreste realizarea unei programme scolare specifice zonei montane , iar o echipa tehnica a elaborat deja un proiect de curricula care va fi dezbatut, la inceputul saptaminii viitoare, si cu membrii delegatiei austriece care vor acorda consultanta .

Slevoaca a spus ca un asemenea proiect ar putea fi implementat la Grupul Scolar Dorna Candreni din judetul Suceava . Slevoaca a subliniat ca un cursant al acestei specializari va trebui sa stie cum sa lucreze cu un tractor, cum sa-si organizeze ferma astfel incit sa fie productiva, cum sa-si organizeze timpul de munca , etc.

Delegatia austriaca formata din reprezentanti ai Camerei Agricole din Salzburg si ai unei Scoli de Arte si Meserii din Elixhausen va vizita,vineri, Colegiul Agricol si Statiunea Pomicola din Falticeni , iar simbata vor vizita Centrul Agricol al comunei Malini , o unitate de procesare a laptelui si o ferma moderna din aceeasi localitate.

La inceputul saptaminii viitoare, membrii delegatiei vor merge la Grupul Scolar Dorna Candreni unde va fi prezentat proiectul de curricula privind formarea fermierilor montani.


Intră acum și în grupul de