Atunci cand tinerii cauta libertate fara de margini devin robi ai pacatului. Vezi cine a spus asta


Intră acum și în grupul de

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan a oficiat, marţi, alături de IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor şi de IPS Teodosie Tomitanul, Arhiepiscopul Tomisului, Sfânta Liturghie cu prilejul hramului Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”.

În discursul său rostit cu prilejul Sf. Liturghii, la care au participat câteva mii de credincioşi, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, a arătat că în această zi sunt sărbătoriţi doi sfinţi, Ioan Botezătorul şi Ioan cel Nou de la Suceava, primul fiind un exemplu pentru tinerii care vor să meargă la mănăstire, iar cel de-al doilea pentru tinerii care rămân în lume. El i-a îndemnat pe credincioşi să îi aibă ca modele pe cei doi sfinţi.

liturghia de sanziene

Înaltul ierarh a explicat că tânărul în adevăratul sens al cuvântului este un om care doreşte libertate, om care este cuprins de entuziasm, om care are mult curaj şi care are multă bucurie. „Se întâmplă adesea în viaţa tinerilor noştri, căutând libertate şi libertate fără de margini  care, după spusele unui înţelept, este uciderea libertăţii, cade tânărul în sclavie faţă de trup, faţă de drog, faţă de imagini pornografice şi dorind să-şi obţină libertatea devine rob şi sclav al păcatului”, a spus IPS Teofan.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a adăugat că, tânărul, dorind să fie plin de entuziasm, dacă este cuprins de robia păcatului, devine un om plafonat, un om lipsit de viaţă. „Numai entuziasm nu mai există într-un om cuprins de drama păcatului”, a adăugat înaltul ierarh.

IPS Teofan a adăugat că tânărul este definit prin curaj, dar s-a întrebat ce putere să mai aibă atunci când păcatul i-a zdrobit toate puterile sale sufleteşti şi trupeşti. „În loc să fie plin de bucurie devine un om al tristeţii, că un om al păcatului, un om al poftelor, nu poate fi un om plin de bucurie”, a mai spus mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Aproximativ zece mii de credincioşi s-au închinat la racla cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, scoasă de luni dimineaţă într-un baldachin în curtea mănăstirii.


Intră acum și în grupul de