Atac PSD la initiativele primarului liberal al Sucevei, Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Astfel, inspectorul scolar general adjunct al judetului Suceava, Virginel Iordache, care este si presedintele PSD Suceava dar si consilier local, a criticat vineri, in termeni duri, intentia primarului de a infiinta un departament pe probleme pe probleme de invatamant in cadrul Primariei. Declaratia primarului a fost catalogata de Iordache drept „mai putin cerebrala” pe considerentul ca „acesta este un amestec al Primariei pe probleme interne ale scolilor”. Consilierul local Iordache a insistat foarte mult pe independenta si autonomia scolara, tinand sa aminteasca faptul ca bugetul pentru scoli este aprobat de CL si nu de primar.

El l-a mai criticat pe Lungu si in ceea ce priveste initiativa de vopsire a bordurilor trotuarelor aratind ca daca in Bucovina exista traditia incondeierii oualor, in municipiul Suceava, primaru introduce moda incondeierii bordurilor. El a apreciat ca primarul trebuia inainte sa repare trotuarele, sa aloce bani pentru terenurile de sport ale scolilor si la sfatuit ca in aceste conditii, sa nu se plinga ca nu are bani la buget.

In alta ordine de idei, Iordache a facut un apel la „transparenta actului administrativ” si a cerut primarului sa faca publice datele din raportul Agentiei Nationale a functionarilor Publici, raport realizat ca urmare a unui control pe care Agentia l-a efectuat la Suceava.


Intră acum și în grupul de