Un tanar din Zvoristea si o femeie din Malini, inselati prin metoda smen cand au schimbat valuta


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 22 ani, din  comuna Zvoriştea, a sesizat, marţi, prin 112, că în timp ce se afla în staţia Orizont din cartierul Burdujeni, a fost înşelat de o persoană necunoscută cu suma de 1.250 lei, în timpul unui schimb valutar.

 Din verificările efectuate de către poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Suceava a reieşit faptul că tânărul a mers în cartierul Burdujeni, la o casă de schimb valutar pentru a schimba suma de 500 euro. În timp ce aştepta deschiderea unităţii a fost acostat de doi bărbaţi necunoscuţi, care i-au propus un schimb mai avantajos şi împreună s-au deplasat în parcarea din spatele magazinului unde, unul dintre aceştia, a calculat suma în lei pe care i-a înmânat-o reclamantului.

 Acesta i-a dat cei 500 euro şi după ce a numărat a constatat că lipsesc 300 lei motiv pentru care  i-a restituit autorului iar acesta i-a numărat din nou,  a completat cu bancnote de 10 lei însă în momentul în care i-a înapoiat reclamantului, a sustras din teanc suma de 1.250 lei, profitând de neatenţia acestuia, după care s-au despărţit.

 Tot marţi, Poliţia municipiului Fălticeni a fost sesizată de o femeie de 44 ani, din comuna Mălini că a fost înşelată, cu ocazia efectuării unui schimb de valută, cu suma de 900 lei.

 Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a constatat faptul că femeia a mers la o casă de schimb valutar din Fălticeni, unde intenţiona să schimbe suma de 300 euro.

 Aici erau mai multe persoane la rând, moment în care femeia a fost abordată din spate de un necunoscut care s-a oferit să-i schimbe mai repede valuta, apoi a condus-o la o casă de amanet, aflată la o distanţă de aproximativ 10 metri, pentru a calcula suma de bani tranzacţionată, urmând să-i dea suma de 1.315lei.

 După ce bărbatul a calculat suma a ieşit din casa de amanet şi s-a deplasat în faţa unui magazin din apropiere, unde a avut loc tranzacţia. După efectuarea schimbului, femeia a părăsit locul, punându-şi banii în portmoneu. După aproximativ o oră din momentul efectuării tranzacţiei, a constatat faptul că persoana necunoscută a înşelat-o de suma de 900lei.

În ambele cazuri poliţiştii fac cercetări pentru înşelăciune.


Intră acum și în grupul de