Presedintele CJ Suceava se va intalni cu reprezentanti ai Legoland in vederea realizarii unui proiect similar la Paltinoasa

O delegaţie formată din 20 de primari şi patru consilieri judeţeni suceveni, condusă de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, va efectua o vizită, în perioadă 5-11 iulie, în regiunea germană Schwaben, cu care Suceava colaborează din 1997, pentru preluarea experienţei germane atât în administraţia locală şi regională cât şi în implementarea de proiecte cu finanţare europeană.

Şeful administraţiei judeţene a declarat joi, într-o conferinţă de presă că, în cadrul acestei vizite, împreună cu preşedintele regiunii germane Schwaben, va avea o întâlnire cu reprezentanţii firmei care gestionează parcul Legoland, situat în localitatea Gunzburg din această regiune.

Catalin Nechifor 2

Nechifor a explicat că această întâlnire este organizată în ideea că se va putea dezvolta o investiţie similară în judeţul Suceava în locaţia din comuna Păltinoasa. „Ne dorim să facem un parc pe modelul care funcţionează foarte bine în Europa. Nu neapărat varianta de Legoland, dar dorim să înţelegem mai bine acest fenomen prin care o astfel de investiţie poate schimba radical faţa turismului la nivel judeţean, regional şi a unui spaţiu care se va crea în urma semnării acordului cadru Ucrainei şi Republicii Moldova la UE”, a spus Nechifor.

Consiliul Judeţean Suceava deţine o suprafaţă de 96 de hectare într-o zonă împădurită, pe locul unei foste unităţi militare unde a funcţionat un depozit de armament în localitatea Păltinoasa şi doreşte să amenajeze un parc de distracţii, de aventură şi safari.

Potrivit unui proiect prezentat de preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, actualele facilităţi existente, clădirile, dar şi linia de cale ferată îngustă vor fi modernizate şi integrate în noul concept de parc de aventură, care va include o zonă pentru copii, river rafting, tiroliană, paint ball, turism extrem, dar şi o zonă de safari cu animale, aclimatizate zonei, care vor trăi în semi-libertate.

În acest parc urmează să fie amenajate structuri de cazare şi de alimentaţie publică, un amfiteatru cu scenă pentru spectacole tematice, replica unui sat bucovinean unde turiştii vor putea vedea o parte din meseriile tradiţionale şi diverse obiceiuri.

loading...