Acasă Actualitate Sectia Suceava a Arhivelor Nationale urmeaza sa fie evacuata de CJ intrucat...

Sectia Suceava a Arhivelor Nationale urmeaza sa fie evacuata de CJ intrucat cladirea se modernizeaza


Intră acum și în grupul de

Secţia Suceava a Arhivelor Naţionale urmează să fie evacuată de Consiliul Judeţean Suceava, proprietarul clădirii, în condiţiile în care spaţiul se modernizează printr-un proiect european şi va fi amenajat ca muzeu de artă, iar autorităţile caută un spaţiu pentru Arhivele Naţionale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, joi, că Arhivele Naţionale Suceava au fost notificate de mai mult timp că trebuie să-şi găsească un nou sediu întrucât clădirea în care funcţionează în prezent şi care aparţine CJ Suceava se modernizează printr-un proiect european.



Arhivele sucevene 2

În prezent, Arhivele Naţionale Suceava funcţionează într-o aripă a clădirii unde funcţionează şi Muzeul de Istorie al Bucovinei, iar întreaga clădire se modernizează printr-un proiect cu finanţare europeană de 60 de milioane de lei.

Lucrările de construcţie au început de săptămâna trecută, iar în aceste condiţii Arhivele Naţionale au anunţat că programul acestei instituţii a suferit modificări cauzate de neîndeplinirea condiţiilor de siguranţă la locul de muncă. Astfel, programul cu publicul a fost sistat, iar angajaţii lucrează doar între orele 8-12.

Nechifor a explicat că CJ Suceava a oferit Arhivelor Naţionale Suceava un spaţiu corespunzător în clădirea în care funcţionează Comisariatul Judeţean, dar că această propunere a fost refuzată, dar că se discută şi oferirea clădirii în care a funcţionat Serviciul Paşapoarte.

Preşedintele CJ Suceava a mai spus că prefectul de Suceava, Florin Sinescu, discută în aceste zile la Ministerul Administraţiei şi Internelor situaţia Secţiei Suceava a Arhivelor Naţionale şi că speră să fie găsită în scurt timp o soluţie.

El a evitat să spună în cât timp ar trebui ca Arhivele Naţionale să fie transferate într-un alt spaţiu în condiţiile în care lucrările de construcţie se derulează după un grafic strict pentru ca modernizarea întregii clădiri să fie finalizată la sfârşitul anului viitor.

„Din punct de vedere a respectării graficului de construcţii nu suntem sub o presiune foarte mare în acest moment pentru spaţiul unde funcţionează Arhivele Naţionale în acest moment. Aştept însă un punct de vedere al prefectului pentru a găsi o variantă de mutare”, a spus Nechifor.

El a explicat că Arhivele Naţionale Suceava foloseşte un spaţiu al unei alte instituţii.

„Cei de la Arhivele Naţionale au fost notificaţi de foarte multă vreme şi nu am văzut până acum un punct de vedere prin care ei să fi găsit o soluţie. Nu se poate merge la nesfârşit pe nu pot şi nu vreau. Noi am găsit soluţii”, a spus Nechifor.

El a arătat că de săptămâna viitoare, dacă nu se găseşte o soluţie, CJ Suceava va notifica Arhivele Naţionale Suceava să evacueze clădirea.

„Nu putem merge cu arhiva în drum şi va trebui găsită o soluţie”, a mai spus Nechifor.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version