Acasă Actualitate Liberal democratii britanici impotriva intrarii Romaniei in UE

Liberal democratii britanici impotriva intrarii Romaniei in UE


Intră acum și în grupul de

Liderul liberal democrat in Parlamentul European, Chris Davies, a anuntat ca va cere blocarea blcarea adminterii unor noi membre in Uniunea Europeana, pana in momentul in care e adoptata noua constitutie europeana – scrie cotidianul The Independent.

Chris Davies a anuntat ca parlamentarii liberal democrati ar putea vota chiar impotriva primirii Bulgariei, Romaniei si Turciei – tari care spera sa fie primite in Uniunea Europeana in viitorul relativ apropiat.



„Nu poti trece pragul unei case – daca nu esti sigur ca respectiva cladire nu e solida” a spus liderul liberal democrat.

E posibil insa ca propriii sai colegi de partid sa critice aceasta initiativa, fiindca printre ei se numara parlamentari care cred cu tarie in extindere, si se pronunta in favoarea primirii Turciei si celorlalte state foste comuniste in Uniunea Europeana.

Pe de alta parte, in Parlamentul European, cel mai consistent grup este cel al partidelor populare de centru dreapta, urmat de cel socialist – Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa ocupand locul al treilea ca pondere.

Candidatura Romaniei este insa sprijinita de lideri ai unor state cu un cuvant greu de spus in Uniunea Europeana cum sunt Franta, Germania sau Marea Britanie.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version