Patru suceveni au murit in ultimul an din cauza consumului de droguri


Intră acum și în grupul de

Patru suceveni,  între care un copil de trei ani, au murit în ultimul an din cauza consumului de droguri, potrivit unui document făcut public, joi, în cadrul unei acțiuni de combatere a consumului de droguri.

Pentru ca astfel de situaţii să fie evitate, autorităţile judeţene au aprobat, joi, o Strategie Locală Antidrog 2014-2020, un proiect implementat împreună cu Agenţia Naţională Antidrog.

Potrivit strategiei, autorităţile implicate vor încerca prevenirea traficului şi consumului de droguri, dar şi a cazurilor de intoxicaţii cu droguri.

RAZIE - JANDARMI

Parteneri ai proiectului se vor ocupa de informarea privind riscurile la care se expun persoanele implicate în traficul ilicit de droguri, iar prevenirea va acţiona atât în şcoli, în familie şi comunităţi, dar şi prin campanii care să aibă ca rezultat reducerea cererii de droguri.

Potrivit datelor prezentate de autorităţi, în ultimul an, din cauza consumului de droguri, au murit patru suceveni, între care un copil de trei ani.

Copilul a murit în urma consumului involuntar de substanţe psihotrope din cauza neglijenţei părinţilor.

În primele patru luni ale anului 2014 în judeţ au fost înregistrate 66 de cazuri de urgență cu intoxicații medicamentoase și consum de alcool.


Intră acum și în grupul de