Tanar sucevean cu probleme psihice a talharit un tanar din Bacau in centrul Sucevei


Intră acum și în grupul de

Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată, sâmbătă, de un tânăr de 18 ani, din municipiul Bacău despre faptul că în timp ce se afla în parcul central din municipiul Suceava, un bărbat l-a lovit, după care i-a sustras din buzunarul de la pantaloni o suma de bani, cartea de identitate şi un pachet de ţigări.

În urma sesizării s-au efectuat verificări în zonă iar la un moment dat a fost observată pe strada 1 Mai, o persoană care corespundea cu semnalmentele date de reclamant iar la vederea patrulei de poliţie a intrat într-un bar. S-a procedat la interceptarea acestuia iar în prezenţa unui martor s-a stabilit că cel în cauză se numeşte  Andrei C. de 23 ani, din municipiul Suceava iar în urma controlului corporal a fost găsită asupra acestuia cartea de identitate ce aparţine victimei şi alte bunuri personale.

 orasul suceava vedere parc central

Valoarea prejudiciului a fost estimată de către persoana vătămată la suma de 300 lei, reprezentând suma de bani şi pachetul de ţigări.

În urma probării activităţii infracţionale a lui Andrei C.s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de acesta sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie. Măsura dispusă a fost confirmată prin ordonanţă de către procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Prin declaraţia dată, Andrei C. a recunoscut fapta, negând însă sustragerea banilor şi a menţionat că suferă de schizofrenie paranoică, aspecte confirmate de documentele depuse la dosar şi de rudele care au fost contactate cu această ocazie, care au menţionat că  este sub tratament de specialitate.

Având în vedere aceste aspecte, acesta a fost internat în cadrul Secţiei de Psihiatrie a Spitalului de Urgenţă Suceava, urmând ca în perioada următoare să fie supus unei expertize medico legale în vederea stabilirii discernământului.

 


Intră acum și în grupul de