Prefectul de Suceava s-a intalnit cu noul primar al Cernautiului


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a avut, luni, la sediul Prefecturii, o întâlnire neprotocolară cu noul primar al Cernăuţiului, Oleksii Kaspruk.

Sinescu a declarat că primarul din Cernăuţi a venit la Suceava într-o vizită privată, dar a solicitat şi o întâlnire cu prefectul judeţului.

florin sinescu3

„A fost o discuţie informală”, a spus prefectul care a menţionat că între subiectele abordate au fost cele legate de colaborarea transfrontalieră, cooperarea economică şi culturală, oportunităţile în turism şi despre colaborarea dintre Poliţie, Jandarmerie şi ISU Suceava cu instituţiile similare din Cernăuţi.

El a spus că primarul l-a invitat la Zilele oraşului Cernăuţi care se desfăşoară în prima săptămână din luna octombrie.

În cadrul întâlnirii s-a discutat de asemenea despre modul în care se va colabora între cele două regiuni după ce Ucraina a semnat Acordul de asociere la Uniunea Europeană, în special în ceea ce priveşte accesul mai facil al cetăţenilor din Suceava care doresc să meargă la Cernăuţi şi a celor din regiunea Cernăuţi la Suceava.

Mai mult, a fost exprimat interesul faţă de Aeroportul Suceava care se modernizează şi care urmează să aibă curse externe spre destinaţii din Europa.


Intră acum și în grupul de