Lungu: Strategia de dezvoltare policentrica Suceava -Botosani nu se mai regaseste si in acordul cadru cu UE


Intră acum și în grupul de

lungu 20Conferinta de presa

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

„Pregatim 5 mari proiecte pe care dorim sa le implementam in perioada urmatoare. Autobuze electrice, schimbarea retelelor termice, Curtea Domneasca, amenajarea unei zone de agrement pe Tatarasi si regularizarea raului Suceava de la Itcani pana la Termica. Dezamagirea cea mare e ca acea strategie de dezvoltare policentrica Suceava -Botosani e in stand by. Eram prinsi candva, dar acum ea nu se mai regaseste si in acordul cadru cu UE.

Pe 7 august va avea loc ultima faza a licitatiei pentru distributia agentului termic. Sunt doua oferte depuse. Ambele vor fi invitate la negociere. Strategii de la Termica au cerut sa nu mai faca distributie inca de anul trecut. Acum, Termica vrea sa faca distributie din nou.

Astept sa teminam licitatia si voi initia un proiect sa nu mai acordam pausal subventia la toata lumea. Trebuie sa vedem exact noul operator si apoi.

Nu mai stiu ce sa mai zic, parca e un blestem. Cand luam un pic de avant dam peste probleme de legalitate. E vorba de cainii fara stapan. Eram aproape sa desemnam un operator sa capteze cainii iar acum trebuie sa suspendam toate licitatiile pe subiect. Am covocat maine consilierii locali la o sedinta informala impreuna cu secretarul CL ca sa vedem ce putem face mai departe.

Cetatenii raclama ca nu sunt toalete in zona centrala a Sucevei. Eu spun ca sunt 2 toatele in parcarea subterana si vor mai fi montate 6 toalete ecologice.

CFR a solicitat autorizatie pentru a reface Gara din Itcani. Ei spun ca se cauta surse de finantare si ne cer sprijin. Exista o speranta sa fie refacuta gara.

Noi, cei de la Suceava, ar trebui sa facem mai mult pentru Stefan cel Mare. La Chisinau e respectat voievodul mai ceva ca aici.”


Intră acum și în grupul de