Cetatea de Scaun a Sucevei va fi promovata prin salve de tun


Intră acum și în grupul de

După finalizarea lucrărilor de reabilitare, restaurare şi consolidare a Cetăţii de Scaun a Sucevei, va fi pus în aplicare un proiect tematic ce va pune accent pe rolul militar al acestei construcţii, a declarat joi, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

emil ursu

Potrivit acestuia, între altele, la cetate vor fi montate şase tunuri care, zilnic, la ora 12, vor trage o salvă. „Sunt replici după tunuri medievale care vor funcţiona şi pentru salve la ora 12 din zi”, a spus directorul Muzeului Bucovinei care a menţionat că aceste tunuri au dublu rol, atât educativ, cât şi de promovare a monumentului.

Totodată, Ursu  aprecizat că proiectul tematic al cetăţii va pune accentul şi pe personalităţile epocii. „Este un proiect care va fi interesant pentru publicul sucevean cât şi pentru vizitatori”, asigură directorul Muzeului Bucovinei.

El a mai explicat că din cauza condiţiilor de microclimat greu de menţinut în cetate, cu excepţia lapidariului, toate celelalte exponate vor fi replici, însă replici după piese originale existente la Muzeul Bucovinei sau la alte muzee.

Proiectul tematic din Cetatea de Scaun ar urma să fie pus în aplicare din luna mai 2015, a mai spus Ursu.


Intră acum și în grupul de