IPS Pimen a primit Diploma de Excelenta a Organizatiei Veteranilor din SUA


Intră acum și în grupul de

Diploma a fost acrodata pentru„inalta tinuta de demnitate si spirit critic fata de comportamentul suburban al autoritatilor superioare de stat, care au participat la manifestarile din iulie, dedicate implinirii a 500 de ani de la moartea voievodului Stefan cel Mare”.

Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor a primit „Diploma de Excelenta” din miinile presedintelui Uniunii Veteranilor de Razboi, colonel in rezerva Stefan Cucu. Acesta i-a spus IPS Pimen intr-o festivitate desfasurata la sediul Arhiepiscopiei ca motivul pentru care i-a fost acordata distinctia are la baza faptul ca „Sfintia Sa a avut curajul de a critica pozitia ireverentioasa a factorilor politici din Romania si de a le oferi o lectie de viata”. La rindul sau, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor a apreciat ca oamenii se leapada cu greu de mentalitatea atee si ca din nefericire, unii dintre ei se afla in virful institutiilor de conducere. IPS Pimen a mai spus in fata veteranilor de razboi prezenti la festivitate, ca « un om cu adevarat om priveste pe cel de linga el. Chiar daca nu crede in Dumnezeu, trebuie sa aiba un crez. Cel mai sfint crez este sa crezi in omul de linga tine si sa nu-l inseli. Astazi se promite marea cu sarea si nu se da nimic, nu se incurajeaza munca si e un lucru pagubos. Sa facem ceva sa introducem in scolile noastre, la ora de educatie cetateneasca, un capitol privitor la eroii patriei noastre, care s-au jertfit pentru demnitatea noastra. Copiii nostri trebuie sa stie acest lucru. Fara jertfa nu este fericire, iar dumneavoastra ati fpst oamenii care s-au jertfit. Aceasta diploma am primit-o cu toata dragostea si o voi pastra, pentru ca imi aduce aminte de cei care s-au jertfit de-a lungul veacurilor”.

Imediat dupa manifestarile din 2 iulie de la Putna, IPS Pimen a adus critici puterii, in special pentru masurile excesive de asigurare a pazei presedintelui Iliescu si premierului Nastase.


Intră acum și în grupul de