Doi pakistanezi intrati ilegal in tara, s-au plimbat prin toata Romania si au fost prinsi la Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii din Vatra Dornei au depistat, întâmplător, într-o maşină, doi pakistanezi, soţ şi soţie, care au intrat ilegal în ţară prin Bulgaria şi care s-au plimbat prin Bucureşti şi Rădăuţi de unde au fost preluaţi de doi suceveni care urmau să-i ducă în Austria.

IJP Suceava a informat că vineri, patrula de poliţie  din cadrul compartimentului rutier Vatra Dornei, aflată în misiune  pe D.N. 17, strada Argestru din municipiului Vatra Dornei, a procedat la oprirea în trafic a autoturismului condus de D. Eugen de 43 ani, din municipiul Suceava.

În autoturism se mai afla Ţ. Gheorghe de 47 ani, din municipiul Suceava şi încă doua persoane, bărbat şi femeie, cu fizionomie specifica ţărilor de origine asiatică,  a căror identitate nu a putut fi stabilită, întrucât nu aveau asupra lor nici un act de identitate, motiv pentru care s-a procedat la conducerea acestora si a celorlalţi ocupanţi din autoturismul oprit la sediul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei în vederea efectuării clarificări situaţiei acestora.

La sediul poliţiei, a fost constituită o echipă de poliţişti pentru investigarea celor două persoane,  acestea declarând verbal în limba engleză că se numesc S. B. de 25 ani, cu domiciliul în Pakistan şi F. B.  de 25 ani, cu ultimul domiciliu regiunea Baluchistan, Pakistan.

F. B. a declarat în limba engleză că au intrat în România în urma cu aproximativ o săptămână, ascunşi într-un autoturism din Bulgaria. De aici au venit la Bucureşti apoi în municipiul  Rădăuţi, unde s-au întâlnit cu conducătorul auto şi persoana care îl însoţea, urmând să o ducă ea si pe soţul ei în Austria. Aceasta a mai relatat verbal că în noaptea de joi spre vineri au fost găzduiţi de către conducătorul autoturismului şi însoţitorul său.

imigrari radauti

Fiind întrebaţi de prezenta în autoturism a celor doua persoane străine şoferul a declarat verbal că le-a luat la ocazie în cursul zilei de 04.07.2014, de pe raza municipiului Suceava, primii declarându-le că sunt turişti şi vor sa meargă în Ungaria, dar nu i-a verificat dacă au acte asupra lor. Acelaşi lucru a fost declarat verbal şi de către Ţ. Gheorghe.

În cauză  poliţiştii s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşii infracţiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, faţa de cele două persoane din Pakistan. De asemenea, există suspiciunea rezonabilă că D. Eugen şi Ț. Gheorghe au asigurat adăpostirea şi transportul celor doi în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, sens în care poliţiştii s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii trafic de migranţi.

Cercetările sunt continuate cu cei doi suspecţi în stare de libertate, iar pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 263 din C. penal, se va declina competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Cele două persoane din Pakistan au solicitat acordarea azilului în România pentru motivul că există risc asupra vieţii lor în ţara de origine, fiind depuşi la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de