Dezbateri pe teme europene cu presa locala din Regiunea Nord-Est


Intră acum și în grupul de

  Centrul de Informare EUROPE DIRECT – „Bucovina” Suceava, în colaborare cu Centrul de Informare EUROPE DIRECT Comăneşti, judeţul Bacău, organizează în perioada 10 – 13 iulie 2014, un important eveniment mediatic la nivel regional – DEZBATERI PE TEME EUROPENE CU PRESA LOCALĂ DIN REGIUNEA NORD – EST”.

Potrivit organizatorilor, evenimentul, la care au fost invitaţi să participe reprezentanți ai mass-media locală din Regiunea Nord – Est, coordonatori ai centrelor de informare din zonă, consilieri comunicare, va avea loc la Complexul Turistic ,,Casa Elena” din Voroneț, orașul Gura – Humorului.

Sesiunile de comunicări din cele trei zile vor prilejui o serie de dezbateri axate pe teme europene, precum și pe importanța preocupărilor și activităţilor desfăşurate de centrele de informare EUROPE DIRECT în diseminarea informaţiilor europene.

Agenda de lucru include următoarele teme: ,,Presa şi importanţa diseminării corecte a informaţiilor de interes european”; ,,Modalităţi de eficientizare a colaborării între presa locală/regională cu reprezentanţii CIED”; ,,Modalităţi rapide şi eficiente de obţinere a informaţiilor de interes european”; ,,Uniunea Europeană – un succes pentru cetăţenii ei?”; ,,Strategia de dezvoltare EUROPA 2020”; ,,Economia Uniunii Europene – proces de refacere lentă”; ,,Politicile Uniunii Europene”; ,,Studii de caz”, etc.

 Cuvântul de deschidere va fi rostit de Angela Ioanovici – coordonator CIED ,,Bucovina” Suceava şi Narcis Jitariu – coordonator CIED Comănești, care vor fi și moderatorii dezbaterilor, iar cuvântul de salut va fi adresat de cele două structuri gazdă ale centrelor de informare reprezentate prin Loreta Cauteş – preşedinta Asociaţiei GEC Bucovina Suceava şi Viorel Miron, primarul oraşului Comăneşti.

 La acest eveniment invitatul special va fi Ionel Dancă, jurnalist economic și realizator de programe de televiziune cu tematică europeană.

Evenimentul este organizat în cadrul acţiunilor de implementare a proiectelor ,,Centrul de Informare Europe Direct din Suceava şi Comăneşti”, proiecte finanţate de Comisia Europeană, prin Reprezentanţa Comisiei Europene în România.


Intră acum și în grupul de