PNL-PD promite peste o suta de euro sprijin la hectarul de teren cultivat


Intră acum și în grupul de

Flutur a spus intr-o conferinta de presa ca, in prezent, peste patru milioane de gospodarii taranesti au o structura primitiva si nu vor putea face fata cerintelor comunitare.

El a precizat ca dezvoltarea rurala si transformarea actualelor gospodarii agricole de subzistenta in ferme familile cu valente de piata este o prioritate a programului de guvernare a Aliantei D.A. (PNL-PD). Potrivit lui Flutur, pentru dezvoltarea acestui sector foarte important al economiei romanesti, Alianta D.A. propune o politica „ de sprijin sustinut din partea statului” care consta in acordarea unei subventii anuale de o suta de euro pentru fiecare hectar de teren agricol cultivat, la care se adauga sprijinul pe produs precum si acordarea unui ajutor de 15 000 de euro pentru infiintarea de ferme moderne. „Vom incepe insa cu modificarea Legii fondului funciar sa atingem scopul de retrocedare integrala a terenurilor agricole si forestiere”, a spus Flutur care a adaugat ca pentru ca terenurile sa aiba valoare economica, Alianta D.A. sustine gratuitatea intabularii si infiintarea Cadastrului Unic in Romania. Totodata, statul va sustine infiintarea ocoalelor silvice private si va asigura gratuit elaborarea amenajamentelor silvice si a pazei padurilor private. Flutur a mai spus ca Alianta D.A. isi propune majorarea cu un procent a suprafetei impadurite a Romaniei, ceea ce inseamna o crestere de peste 60 000 de hectare de paduri si perdele de protectie. Totodata, pentru intinerirea fortei de munca active din agricultura se prevede acordarea unei rente viagere, pe toata perioada vietii, de o suta de euro pe hectar persoanelor ce au depasit virsta de 60 de ani si dau in arenda terenul agricol pe care il detin sau il vind.

„Programul Aliantei D.A. in domeniul dezvoltarii rurale isi propune sa transforme taranul roman in fermier si sa asigure in mediul rural conditiile de viata existente la nivelul oraselor”, a spus Flutur.

El a aratat ca Alianta PNL-PD va sustine reabilitarea infrastructurii din sate si va promova un program in valoare de aproximativ o suta de milioane de euro, de modernizare a unitatilor solare din mediul rural.

„Prin aplicarea acestui program ne propunem ca in 10-15 ani populatia direct ocupata in domeniul agricuturii sa scada la un nivel comparabil cu cel existent in tarile Uniunii Europene, dezvoltind in mediul rural serviciile si mica industrie care sa absoarba forta de munca disponibila”, a mai spus Flutur


Intră acum și în grupul de