Inundatii in localitatea Doroteia din cauza ploilor abundente UPDATE: Apele au intrat si in gospodarii din Frasin


Intră acum și în grupul de

UPDATE 2:Au fost afectate 17 gospodării: 5 locuinţe au fost inundate (apa scurgându-se ulterior)  iar în alte 12 gospodării apa a inundat curţile, grădinile şi anexele.

La această misiune au participat: tura de serviciu de la Gura Humorului cu două autospeciale, trei motopompe, un ofiţer şi 10 subofiţeri.Pe timpul intervenţiei a fost solicitată grupa operativă a inspectoratului (2 ofiţeri şi 2 subofiţeri).

De asemenea acţiunile au fost sprijinite de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă – primarul şi viceprimarul, precum şi de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din oraşul Frasin (6 voluntari cu un buldoexcavator).

Măsurile de fluidizare a circulaţiei în zonele afectate au fost realizate de către un echipaj de poliţie (un autoturism şi trei agenţi).

UPDATE: Drumul spre pensiunea Inima Bucovinei din oraşul Frasin este impracticabil în urma ploilor. Mai multe gospodării din zonă au fost inundate după ce pârâul Bahnă a revărsat. Primarul Marinică Bălan coordonează acţiunea de evacuare a apei din gospodăriile afectate.

Opt gospodării au fost inundate vineri după amiaza în localitatea suceveană Doroteia în urma ploilor abundente.

Potrivit ISU Suceava, pentru scoaterea apei intervin la această oră, echipaje ale Gărzii de intervenţii din Gura Humorului şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din oraşul Frasin.

De remarcat este că în oraşul Frasin, tot din cauza ploilor abundente înregistrate miercuri, patru gospodării au fost izolate după ce a fost distrus complet un pod din lemn peste pârâul Branişte pe drumul comunal Plutoniţa.

inundatii 55


Intră acum și în grupul de