Ioan Cusnir: Il felicit pe Gavril Mirza ca a avut inspiratia sa porneasca asocierea cu Schwaben


Intră acum și în grupul de

Catalin Nechifor:

„Am simtit nevoia ca relatia dintre Suceava si Schwaben sa fie mai aplicata pe localitati. De aia primarii suceveni au fost in Germania. Ne asteptam ca o delegatie din Schwaben sa viziteze Bucovina si sa facem schimb de idei si informatii.

Am avut o discutie tehnica la Legoland cu conducerea de acolo. Am prezentat oportunitatile noastre. Urmeaza sa mai deschida cateva parcuri de acest gen in lume. Exista cateva conditii importante referitoare la accesibilitatea la un astfel de domeniu. O piedica ar fi  lipsa autostrazilor si a comunicatiei rapide. Am putut vedea dimensiunea unei astfel de investitii.

Suntem aproape in stadiul final la groapa de gunoi de la Moara. Speram sa poata finaliza constructorul proiectul. Am putut face testele si cu levigat. Suntem cumva in grafic si la fel si la Pojorata. Luam in calcul o varianta intermediara pentru a face operarea gropii de gunoi.

Saptamana viitoare vom avea discutii  si cu cei de la mediu, inclusiv cu Prefectura pentru ca selectarea operatorului nu poate fi facuta in avans. Sunt etape care se parcurg si se deruleaza ca atare.”

 Ioan Cusnir, consilier judetean PSD:

„Schwaben e unul din cele doua judete cu excedent economic. E unul din motoarele Germaniei. A fost prima data cand am facut un schimb de experienta aplicat. Au fost ateliere pe domenii pe care primarii si le-au putut alege.

Cea mai interesanta intalnire a fost la o scoala de dezvoltare rurala din Germania. Un proiect pilot unde in localitati grupurile Focus sunt consultate inainte de luarea unei decizii si nu doar la vot. E un proiect care poate fi aplicat imediat si cu rezultate palpabile la noi. Dam importanta cetateanului si il consultam si la luarea deciziilor si nu doar la vot.

Il felicit pe Mirza ca a avut inspiratia sa porneasca asocierea cu Schwaben si sunt foarte multumit cum actualul presedinte al CJ valorifica aceasta oportunitate.

Vreau sa va comunic ca lada de zestre a Bucovinei prinde foarte bine de fiecare data cand e data drept cadou. E vorba de bucurie adevarata pentru cine o primeste. Nu stiu a cui a fost ideea, dar e de felicitat si e una exceptionala. Ea contine tot ce e specific judetului nostru.”

Tudor Placinta, consilier judetean PDL:

„Pentru mine intalnirile de acolo au fost o adevarata lectie de administratie. Mi-am dat seama ca lucrarile Consiliului sunt in armonie si e stapanita foarte bine arta negocierii.”


Intră acum și în grupul de