Mirza- Joaca de-a demisia a primarului de Falticeni este o copilarie


Intră acum și în grupul de

Mirza a apreciat ca ceea ce a facut Tofan este „inadmisibil” in conditiile in care un ales local, care se bucura de sustinerea unui numar insemnat de alegatori, nu se poate juca de-a demisia. Gestul primarului de Falticeni, a spus Mirza, este superficial si denota „calitatea membrilor PNL de a conduce administratia publica”. „Demisia mi-a trezit un mare semn de ingrijorare si compatimesc alegatorii din Falticeni. Domnul Tofan a vorbit cu mine in citeva rinduri si sigur ne straduim sa gasim solutii de rezolvare a problemelor, dar de aici, de a lua in piept rezolvarea problemelor si pina la a fugi prin demisie mi se pare un act deosebit de grav”, a spus Mirza. Seful administratiei judetene a precizat ca este dezamagit de gestul primarului de Falticeni si a respins explicatia acestuia, cum ca a facut aceste miscari ca sa traga un semnal de alarma asupra faptului ca problemele Falticeniului nu pot fi rezolvate numai cu forte locale.

„Regret ca domnul Tofan, pe care-l apreciam, a facut acest gest care m-a dezamagit. A spune ca a fost un semnal pentru judet ca sa sprijine municipiul Falticeni mi se pare o copilarie. Aceasta joaca de-a demisia nu o face decit oamenii care nu au o constitutie robusta”, a mentionat Mirza. Presedintele Consiliului Judetean a tinut sa aminteasca faptul ca nu numai municipiul Falticeni se confrunta cu probleme financiare. Mirza a dat ca exemplu municipiul Cimpulung Moldovenesc ,care , spune el, se afla intr-o situatie mai grea decit Falticeniul, numai ca primarul URR de acolo nu se plinge ci a pus osul la treaba. Seful administratiei judetene a oferit liberalilor chiar si exemplul personal. „In 1997 cind am preluat Directia pentru Protectia Copilului, cind sute de oameni isi cereau drepturile si faceau greva am indraznit sa spun ca-mi dau demisia? Nu. Le-am luat in piept si am cautat solutii de rezolvare. Asa trebuia sa faca si domnul Tofan”, a mentionat Mirza.

Seful administratiei judetene subliniat ca rezolvarea problemelor depinde de maiestria si calitatea de bun manager si a amintit liberalilor ca munca de primar nu este o joaca si nu e plina numai de onoruri. „Daca in administrarea unui municipiu ii inspaiminta greutatile ce o sa faca acesti oameni care doresc sa conduca Romania?Vor vedea care sunt greutatile si vor demisiona in bloc?O sa-si dea presedintele Romaniei, daca va fi Doamne fereste Stolojan, demisia dupa o luna, doua?Imi pun intrebarea ce parteneri de dialog vor avea cei de la Uniunea Europeana cu asemenea oameni”, s-a intrebat Mirza. Presedintele Consiliului Judetean a spus ca va trata in mod egal toate localitatile judetului indiferent de culoarea politica a primarilor si a promis falticenenilor ca se va stradui sa le rezolve problemele.

„Eu promit oamenilor din Falticeni ca ma voi stradui sa le rezolv problemele dar nu-mi apartine responsabilitatea alegerii primarului. Vom cauta solutii de rezolvare a problemelor si vom trata toate localitatile dupa nevoile pe care le au si nu dupa culoarea politica, insa pentru rezolvarea problemelor trebuie sa ai un partener de dialog si sa faci actiuni comune. Sa puna umarul si administratia judeteana dar si cea locala”, a explicat Mirza. Seful administratiei judetene considera ca gestul lui Vasile Tofan nu ar trebui trecut cu vederea la alegerile generale din noiembrie.

„Acest gest e un semnal pentru toti alegatorii din judetul Suceava care trebuie sa fie atenti cui vor da votul. Il dau celor care se zbat pentru rezolvarea problemelor sau celor care dau bir cu fugitii la prima greutate”, a conchis Mirza. Vasile Tofan si-a depus cererea de demisie din postul de primar joi, 23 septembrie, motivind situatia financiara dezastruoasa a Primariei, demisie care ar fi urmat sa intre in vigoare incepind cu data de 1 octombrie, dar a solicitat ca actul sa fie inregistrat luni 27 septembrie. La interval de citeva ore insa, Tofan s-a prezentat la Prefectura cu o cerere de revenire asupra demisiei insotita de o declaratie autentificata la un notar din muncipiul Cimpulung Moldovenesc. Primarul a explicat ieri intr-o conferinta de presa care a fost motivul ce a stat la baza gesturilor sale contradictorii. “Gestul meu a fost un act de forta pentru a atrage atentia celor in drept ca la Falticeni situatia nu se poate rezolva pe plan local. Pe linga datoriile mari ne confruntam si cu o serie de alte probleme. E o demisie, dar si un act de revenire pentru ca daca Falticeniul nu va fi ajutat nu va putea iesi din iarna. Eu nu am venit la Primarie pentru mine si familia mea ci vreau sa fac ceva pentru cetatenii orasului”, a declarat Tofan. Datoriile Primariei Falticeni se ridica la suma de 34 de miliarde de lei. Bugetul Falticenilor este estimat la 26 de miliarde de lei, din care in primul semestru s-au colectat 15 miliarde de lei. Municipalitatea are de dat 10 miliarde de lei pentru centrala termica preluata de la „Metadet”, 8,5 miliarde de lei fostului operator de apa-canal „Comertul Romanesc”, 5 miliarde de lei Regiei de Drumuri si Poduri si 4 miliarde de lei firmei ce asfalteaza strazile orasului.


Intră acum și în grupul de