Seful ISU Suceava s-a intalnit cu cel al Serviciului Situatiilor de Urgenta din Cernauti. Vezi despre ce au discutat


Intră acum și în grupul de

Serviciile de situaţii de urgenţă din Suceava şi Cernăuţi au convenit, în cadrul unei întâlniri organizată în punctul de frontieră Siret-Porubnoe, promovarea a patru proiecte comune pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă care să fie implementare cu fonduri UE în perioada 2014-2020.

Potrivit unui comunicat al ISU Suceava, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, general Ioan Burlui şi cel al Serviciului Situaţiilor de Urgenţă din Regiunea Cernăuţi colonelul Mekola Mekolaiovici Yalovei s-au întâlnit, marţi, în PTF Siret-Porubnoe, fiind discutate patru teme de proiecte comune, cu scopul de a fi implementate în perioada de finanţare cu fonduri europene 2014-2020.

Astfel, cei doi au convenit să promoveze un proiect de înfiinţare a unor baze de pregătire profesională a personalului în domeniul situaţiilor de urgenţă din zona transfrontalieră Suceava – Cernăuţi, dar şi realizarea unui sistem centralizat de înştiinţare şi alarmare a populaţiei în situaţia producerii unor situaţii de urgenţă.

Totodată, un alt proiect vizează îmbunătăţirea capacităţii de răspuns a serviciilor profesioniste în situaţii de urgenţe medicale şi, respectiv, achiziţionarea unor sisteme de protecţie antigrindină pentru regiunea transfrontalieră Suceava – Cernăuţi.

Dincolo de rezultatele care se urmăresc a fi obţinute pe linia promovării proiectelor cu fonduri europene, întâlnirea a avut şi un alt obiectiv, acela de a întări relaţiile bilaterale dintre cele două structuri care sunt legate de o misiune comună: protecţia şi salvarea vieţii oamenilor şi a bunurilor materiale pe timpul situaţiilor de urgenţă.

În final, părţile şi-au exprimat speranţa în reuşita obiectivelor propuse şi într-o colaborare cât mai eficientă şi de durată. De asemenea, au fost lansate invitaţii de ambele părţi pentru efectuarea unor vizite care să fie un preambul la strategia proiectelor comune, dar şi pentru a împărtăşi experienţele misiunilor desfăşurate în domeniul situaţiilor de urgenţă.


Intră acum și în grupul de