O fotografie realizata de un tanar sucevean a ajuns in revista National Geographic


Intră acum și în grupul de

Frumusețea peisajului din Munții Rodnei, cu lacul Lala Mic de sub vârful Ineu, înconjurat de o mare de bujori de munte înfloriţi, i-a fermecat pe cei de la revista National Geographic și au publicat o fotografie trimisă de un tânăr sucevean.

Mihai Nicoară a avut inspirația de a trimite mai multe fotografii la http://yourshot.nationalgeographic.com, iar în data de 14 iulie a descoperit că una dintre fotografiile sale a fost publicată la secţiunea Daily Dozen. „Într-o zi bună, am descoperit acest peisaj frumos în Munţii Rodnei”, se arată în descrierea fotografiei publicate.

Peisaj Muntii Rodnei

Tânărul fotograf a declarat pentru NewsBucovina că publicarea fotografiei în revista National Geographic reprezintă pentru el un bun început în arta fotografică, acest lucru motivându-l să realizeze în continuare fotografii din ce în ce mai bune.

„Pentru mine publicarea de către National Geographic a unei fotografii care îmi aparține reprezintă un bun început în arta fotografică. Această publicare în National Geographic Magazine m-a stimulat foarte mult, îmi doresc să devin din ce în ce mai bun în ceea ce fac și să pot bucura privirile oamenilor cu fotografiile mele în continuare”, a afirmat Mihai Nicoară.

De asemenea, Mihai ne-a mărturisit că de când era mic îi plăcea să facă fotografii. A început să fotografieze tot ce vedea pe lângă casă și locurile pe care le vizita, apoi a realizat că „s-a îndrăgostit” de arta fotografică și și-a dorit să se perfecționeze. Din economii și-a cumpărat un aparat foto profesional, iar de trei ani încântă privirile oamenilor.

Ideea organizării unui vernisaj îi surâde suceveanului, care și-ar dori să expună cele mai reușite fotografii, însă, în momentul de față consideră că nu este pregătit. „ Da, m-am gândit să organizez un vernisaj cu cele mai reuşite fotografii ale mele, dar momentan nu mă simt pregătit pentru aşa ceva. Am participat cu un numar de 5 fotografii la câteva expoziţii de fotografie în oraşul Rădăuţi, cu ceva timp în urmă, când am fost membru al unui club foto din oraş”, a completat Mihai Nicoară.

Fotograful de doar 18 ani locuiește în comuna Frătăuţii Noi şi este elev al Colegiului „Andronic Motrescu” Rădăuți. Își dorește foarte mult să lucreze în domeniul artei fotografice și spune că face totul din plăcere, iar rezultatele sunt pe măsură. Ambițios din fire, Mihai vrea să urmeze cursuri de profil pentru a se specializa și pentru a face în contiuare ceea ce știe cel mai bine: fotografie.


Intră acum și în grupul de