Studenti suceveni fac stagii de pregatire in universitati europene


Intră acum și în grupul de

Ea a declarat , intr-o conferinta de presa, ca in ultimii ani, numarul acordurilor si parteneriatelor de colaborare incheiate de universitatea suceveana cu alte universitati europene a crescut mult subliniind ca numai in anul universitar 2003-2004, s-au aflat in derulare 13 parteneriate si protocoale internationale si s-au incheiat alte 5 acorduri de colaborare.

Prorectorul sucevean a spus ca in cadrul programului Socrates in anul universitar 2003-2004 s-au aflat in derulare 36 de acorduri bilaterale de cooperare.

Ardeleanu a subliniat ca in cadrul programului Socrates , un numar de 39 de studenti ai universitatii sucevene au participat la stagii de studii in universitati europene , durata acestor stagii fiind cuprinsa intre trei luni de zile si un an.Tot in cadrul aceluiasi program, in anul academic trecut, un numar de 11 cadre didactice universitare din strainatate au efectuat misiuni de predare in cadrul Universitatii “Stefan cel Mare” din Suceava.

Prorectorul Universitatii sucevene a mai spus in acest an universitar , un numar de 10 studenti din universitati ale Uniunii Europene vor participa la stagii de studiu in Suceava.

Tot la Universitatea suceveana vor studia in anul academic 2004-2005 , un numar de 145 de studenti din Republica Moldova si Ucraina , din care 125 primesc burse din partea statului roman.


Intră acum și în grupul de