Turista din Oradea, salvata de jandarmii montani dupa ce s-a ranit grav in Masivul Rarau


Intră acum și în grupul de

O turistă din Oradea s-a accidentat, duminică, în masivul Rarău după ce a alunecat în timp ce mergea pe un traseu montan de la Cabana Rarău spre Piatra Mică şi a fost preluată de jandarmii montani şi salvamontiştii din Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit IJJ Suceava, în urma unui apel la numărul unic 112, jandarmii montani şi salvamontiştii câmpulungeni au intervenit, duminică,  pentru acordarea de sprijin unei turiste în vârstă de 56 de ani, din Oradea, care a suferit o acidentare în Masivul Rarău. Sursa citată precizează că femeia plecase împreună cu soţul său de la Cabana Rarău, pe un traseu montan, spre Piatra Mică, iar la un moment dat a alunecat, suferind o fractură la o mână, o luxaţie la un picior şi leziuni la nivelul capului.

rarau

Jandarmii şi salvamontiştii au transportat-o pe femeie la Cabana Rarău, de unde a fost preluată de un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă.

În perioada 18-20 iulie 2014, misiunile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava au vizat în principal asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care au fost organizate evenimente cultural-artistice. În cooperare cu lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi ai structurilor de poliţie locală, jandarmii au acţionat pentru buna desfăşurare a următoarelor activităţi:

„Zilele municipiului Vatra Dornei”, „Zilele municipiului Fălticeni”, aniversarea a 180 de ani de la înfiinţarea localităţii Soloneţul Nou;

Festivalul Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, organizat în municipiul Câmpulung Moldovenesc;

Festivalul „Strânsura de pe Dealul Leahului”, organizat în localitatea Voitinel;

Festivalul Motorfest 2014, organizat în localităţile Suceava şi Capu Câmpului;

De asemenea, Jandarmeria Suceava a desfăşurat misiuni de menţinere a ordinii publice în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, precum şi activităţi de combatere a delictelor silvice împreună cu ocoalele silvice din Pojorâta şi Broşteni, o acţiune comună împreună cu Primăria oraşului Vicovu de Sus în târgul comercial din localitate şi o activitate în sprijinul Serviciului de Ambulanţă Suceava.

În intervalul de timp menţionat, jandarmii suceveni au intervenit, independent sau în cooperare cu poliţiştii şi salvamontiştii, la un număr de 11 apeluri efectuate prin SNUAU 112, care au vizat în principal situaţii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

 


Intră acum și în grupul de