Politistii falticeneni au aplicat sanctiuni de peste 26.000 de lei in ultimele 5 zile


Intră acum și în grupul de

Pe raza municipiului Fălticeni, în perioada 17– 21.07.2014, s-au desfăşurat ample activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice şi de prevenire a faptelor antisociale cu ocazia organizării manifestărilor prilejuite de Zilele Municipiului Fălticeni și Bâlciului Anual de Sf. Ilie, a anunțat într-un comunicat de presă IPJ Suceava.

prevenire politie

La activităţile de prevenire şi informare a participanţilor la manifestări şi a turiştilor aflaţi în zonă au participat poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni, dar şi agenţii şi ofiţerii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava.

Au fost distribuite 400 de materiale preventive (afişe, flyere şi ghiduri conţinând recomandări preventive). De asemenea, cetăţenii şi turiştii  au fost sfătuiţi să adopte un comportament preventiv şi să respecte reguli minime de autoprotecţie pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de tâlhărie, furt din genţi şi buzunare sau furt din auto.

Potrivit IPJ, activităţile preventive au fost completate şi de acţiuni operative de descurajare şi constatare a faptelor fiind aplicate 102 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.410 lei. Pe raza municipiului şi în zona arondată au fost identificaţi turişti, dar şi suceveni care au încălcat legislaţia rutieră, fiind aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.160 lei.

Au fost aplicate şi 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.000 lei la pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţă 112. Cu această ocazie,  turiştii au fost sfătuiţi să sesizeze prin apel la 112 faptele de pericol social real, în caz contrar fiind irosite resurse materiale şi umane care ar putea fi direcţionate către situaţii reale. Totodată, polițiștii au reţinut și 8 permise de conducere și au ridicat 4 certificate de înmatriculare pentru lipsă ITP.

În medie, în fiecare zi, au acţionat  40 de poliţişti, o grupă a Serviciului de Acţiuni Speciale şi 3 poliţişti de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au transmis cei de la Inspectoratul Județean de Poliție.


Intră acum și în grupul de