Fostul sef al Politiei de Frontiera Siret, Nelu Fediuc, cercetat in stare arest preventiv

Curtea de Apel Suceava a decis, joi, ca fostul şef al Poliţiei de Frontieră Siret, comisarul-şef Nelu Fediuc, să fie cercetat de DNA Suceava în stare de arest preventiv.

Curtea de Apel Suceava a decis, miercuri, să se pronunţe în cursul zilei de joi privind contestaţia formulată de Nelu Fediuc la decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Suceava care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Şedinţa de judecată, care a fost nepublică,  în camera de consiliu, a durat aproximativ cinci ore, avocatul lui Fediuc,  Daniel Ionaşcu, încercând prin pledoarie să convingă judecătorul de drepturi şi libertăţi din Curtea de Apel Suceava de faptul că clientul său poate fi cercetat în stare de libertate.
Curtea de Apel Suceava a respins, însă, ca nefondată, contestaţia formulată de Nelu Fediuc împotriva Încheierii nr. 170 din data de 19 iulie 2014 pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 5395/86/2014.

Instanţa obligă pe contestatorul inculpat să plătească statului suma de 250 lei cheltuieli judiciare .

Soluţia este definitivă.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus sâmbătă punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea lui Nelu Fediuc, fostul şef al Sectorului Poliției de Frontieră Siret. Acesta este acuzat de luare de mită, în formă continuată şi influențarea declarațiilor. Ulterior, el a fost prezentat în faţa instanţei care a admis cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile.Procurorii DNA arată în ordonanța de reținere că au date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada 2008-2012, Nelu Fediuc, în virtutea atribuțiilor de serviciu a asigurat protecție în Vama Siret pentru mai multe persoane care tranzitau țigări prin punctul vamal, peste plafonul legal admis de lege, și cu sustragerea de la plata taxelor vamale.