Demersuri pentru externalizarea a doua servicii de la Spitalul Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

El a spus ca au fost deja purtate discutii si consultari cu conducerea DSP Suceava privind intocmirea caietelor de sarcini in vederea organizarii licitatiei pentru externalizarea celor doua servicii .Hincu a spus ca se studiaza in prezent variantele si solutiile pentru serviciul de alimentare cu oxigen a spitalului, luindu-se in calcul si varianta amenajarii unei platforme dotate cu un rezervor mare unde firma care va cistiga licitatia sa asigure aprovizionarea ritmica a acestuia cu oxigen lichid. Directorul Spitalului Judetean Suceava a spus ca varianta infiintarii unei statii de producere a oxigenului lichid se preteaza la spitalele foarte mari .

In privinta serviciului de bucatarie, Hincu a spus ca se doreste nu numai externalizarea prepararii hranei pacientilor, ci si distributia acesteia pina la nivelul fiecarei sectii.

El a spus ca firma care va cistiga licitatia va trebui sa fie puternica si sa-si permita sa faca investitii pentru retehnologizarea bucatariei spitalului la standarde europene.

Directorul Spitalului Judetean Suceava a precizat ca va propune firmei care va prelua serviciul de bucatarie sa amenajeze la parterul spitalului un bufet la care angajatii unitatii sa poata servi masa de prinz cu o contributie rezonabila sau pe baza unor bonuri de masa in cazul in care va exista posibilitatea financiara pentru acordarea tichetelor de masa.

“Majoritatea personalului lucreaza in ture de 12 ore sau 24 de ore. Dorim ca personalul sa aiba posibilitatea sa serveasca masa la acest bufet, unde vor fi variante de meniu pentru masa de prinz.Dorim ca astfel sa fie eliminata suspiciunea ca personalul angajat consuma din hrana bolnavului”, a subliniat Hincu.

Hincu a mai spus ca intentioneaza sa inchirieze firmei respective si sectorul gospodariei anexe a spitalului .

Reamintim ca serviciul de spalatorie si Laboratorul de analize medicale din Spitalul Judetean Suceava au fost deja externalizate, inaugurarea acestora desfasurindu-se la inceputul lunii iunie.


Intră acum și în grupul de