Nou ministru al Transporturilor, noua varianta de autostrada in zona Moldovei. Suceava nu are insa sperante sa se finalizeze soseaua de centura


Intră acum și în grupul de

Noul ministrul al Transporturilor, Ioan Rus, a prezentat, joi, o nouă viziune privind sistemul de autostrăzi din România, inclusiv o nouă variantă care să traverseze judeţele Moldovei, care să facă legătura cu Ucraina şi să se lege la una din autostrăzile din Ungaria, M7 sau M5.

proiect autostrazi ponta_

„Partea de est a țării, culoarul nouă să fie o autostradă prin axul Moldovei, să spunem de la sud la nord, să intre prin Ucraina și să se lipească de M7 sau M5 din Ungaria, la fel trebuie făcută. Până atunci trebuie rezolvată posibilitatea ca de aici să treci peste Carpați extrem de facil și să intri în această autostradă ca să poată avea și Moldova de nord și de est acces la dezvoltare economică și la activitatea comercială”, a declarat Ioan Rus într-un interviu la dcnews.ro.

Până la realizarea proiectului de autostrăzi, municipiul Suceava este văduvit de şoseaua de centură care a început în 2008 şi încă nu s-a finalizat.

Fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova, a avertizat constructorul şoselei de centură să încheie lucrările până la mijlocul lunii iulie ca să nu fie sancţionat.

” frameborder=”0″ allowfullscreen>


Intră acum și în grupul de