Casele aflate in constructie, raman tintele hotilor


Intră acum și în grupul de

Două furturi din case aflate în construcție au fost sesizate polițiștilor în ultimele 24 de ore, a transmis într-un comunicat de presă IPJ Suceava.

Potrivit acestuia, deşi în mod repetat poliţiştii au atras atenţia cu privire la modul de asigurare a caselor în construcţie, în continuare cetăţenii depozitează materiale de construcţii în spaţii care nu sunt închise sau îngrădite.

casa in constructie

Astfel, în cursul zilei de joi, 24 iulie, agenții Poliţiei Comunale Şcheia au fost informați despre faptul că dintr-un imobil în construcție aflat în proprietatea unei femei de 31 de ani, din comuna Şcheia, persoane necunoscute au sustras mai multe bunuri în valoare de 3.000 de lei.

În urma anchetei s-a descoperit că în perioada 21.07.2014, ora 17.00- 24.07.2014, ora 12.30, persoane necunoscute au pătruns pe ușa de acces în imobil și au sustras un generator, un polizor, un rotopercutor și 15 role de cablu din cupru.

În aceeași zi, un alt proprietar de casă aflată în construcție din comuna Boroaia a fost băgubit de suma de 5.000 de lei. Hoții au pătruns în imobilul deținut de un bărbat de 27 de ani în noaptea de 23 spre 24 iulie și au sustras 8 geamuri din termopan.

În ambele cazuri, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Casele nelocuite aflate în diverse faze de construcţie (fără geamuri, uşi, sisteme de închidere) atrag în mod inevitabil atenţia hoţilor şi îi expun pe proprietari infracţiunilor de furt. În acest caz, poliţiştii recomandă cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor, iar în cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, trebuie să vă asigurați că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectivul imobil şi să supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului și nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.), au mai transmis polițiștii suceveni.


Intră acum și în grupul de