Retragerea lui Stolo

Intr-o declaratie de presa sustinuta in comun cu presedintele PD, Traian Basescu, Theodor Stolojan a anuntat ca interimatul functiilor de co-presedinte al Aliantei PNL PD si presedinte al Partidului National Liberal va fi asigurat de Calin Popescu Tariceanu.

“Acum patru ani am intrat in politica pentru a-mi pune la dispozitia romanilor experienta.
Am crezut sincer ca Romania trebuie condusa de oameni care pun mai presus interesele celor multi.
Am ales Partidul National Liberal (PNL) pentru ca era un partid care are curajul sa porneasca la un drum nou, un drum nebatatorit in Romania, care lasa in spate trecutul si propunea o viziune moderna de dezvoltare a tarii noastre.
Acum am certitudinea, o data in plus, ca in 2000 am luat cea mai buna decizie. In acesti patru ani am reusit sa facem din PNL o forta.
Impreuna cu Partidul Democrat (PD), poate aduce in viata politica, economica si sociala a Romaniei acea schimbare asteptata de 14 ani.
Cred cu tarie ca Alianta Dreptate si Adevar (D.A.) PNL PD intruchipeaza la acest moment sansa pe care Romania o are pentru o viata mai buna.
In noiembrie 2004 Romania se va afla la o mare rascruce: va merge inainte sau va continua cu cei care sunt acum.
Toata viata mea am muncit cu dorinta de a nu gresi, de a face bine. Cred ca mi-am facut datoria fata de tara atat ca cetatean, cat si ca prim-ministru, presedinte al PNL si co-presedinte al Aliantei Dreptate si Adevar.
Din pacate, drumul meu spre cursa prezidentiala se incheie aici. A fost un drum de uzura, de mare efort, care a meritat fiecare clipa. Din pacate, a lasat urme adanci.
Starea mea de sanatate ma opreste din acest drum. Problemele de sanatate cu care ma confrunt pot fi remediate acum. Daca nu ma concentrez acum asupra lor, risca sa se agraveze iremediabil.
Renunt la cursa prezidentiala cu regret. Am facut o constructie solida, functionala, care nu se bazeaza doar pe un om sau altul.
Le multumesc colegilor mei din PNL care au fost al