Programul electoral al lui Adrian Nastase la Presedintia tarii


Intră acum și în grupul de

Programul care este intitulat „Ce imi propun sa sustin ca presedinte al Romaniei” cuprinde sapte puncte esentiale si a fost prezentat in premiera la Suceava de presedintele executiv al PSD, Octav Cozminca. Presedintele executiv al PSD a spus ca programul prevede cresterea cistigurilor nete prin reducerea impozitului pentru salariile mici de la 18 la suta la 10 la suta, ceea ce va aduce un spor salarial lunar de 600 000 de lei , atingerea valorii de cel putin 15 milioane de lei pentru salariul mediu in anul 2008, recalcularea pensiilor pentru 4,3 milioane de pensionari si continuarea creseterii pensiilor cu cel putin 50 la suta pina in anul 2008. Totodata, programul prevede majorarea subventiei pe hectar de la doua milioane de lei in 2004 la 2,5 milioane de lei in 2005 si la 4,5 milioane de lei pina in 2007-2008, cu continuarea maririi pensiilor pentru agricultori.

Un alt punct din program vizeaza acordarea a o suta de mii de burse de continuare a studiilor liceale pentru tinerii care provin din familii cu venituri mici sau din mediul rural, contravaloarea bursei anuale fiind de aproximativ 14 milioane de lei. In programul electoral se mai sustine reducerea impozitului pe profit de la 25 la suta la 19 la suta in 2005, si la 16 la suta in 2008, crearea de noi oportunitati pentru tineri prin stimularea agentilor economici care angajeaza absolventi noi si ii mentin in activitate cel putin cinci ani si mai multi bani pentru oameni prin eliminarea risipei si coruptiei prin imbunatatirea administratiei publice si gestionarea mai eficienta a finantelor publice ca parte a eforturilor de integrare in Uniunea Europeana.

In acelasi document se prevede continuarea programelor realizate in perioada 2001-2004 de Guvern, cum ar fi „Cornul si laptele” in scoli, compensarea cu 90 la suta a medicamentelor pentru pensionari, acordarea ajutorului de incalzire, distribuirea tichetelor de calatorie cu trenul pentru pensionari si introducerea calculatoarelor in scoli. Cozminca a spus ca aceste obiective pe care le prezinta Adrian Nastase, sint lucruri realizabile, „lucruri bine calculate, bine verificate si puse de acord cu Uniunea Europeana, cu Fondul Monetar International si Banca Mondiala”.


Intră acum și în grupul de