Catalin Nechifor s-a intalnit cu guvernatorul regiunii Cernauti, Roman Vanzuryak


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, s-a întâlnit, discutat, joi, la punctul de trecere a frontierei Siret-Porubnoe cu guvernatorul regiunii Cernăuţi, Roman Vanzuryak.

La întâlnire, din partea judeţului Suceava a mai participat prefectul Florin Sinescu, iar din partea Consiliului Regional  Cernăuţi a fost prezent prim-vicepreşedintele Iaroslav Kurko.

Această întâlnire a fost stabilită la solicitarea lui Nechifor care doreşte să cunoască intenţiile autorităţilor de la Cernăuţi privind continuarea colaborării cu autorităţile sucevene.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre modul de continuare a colaborării între Suceava şi Cernăuţi în implementarea proiectelor transfrontaliere cu finanţare europeană, dar s-a pus accentul şi pe programele pe care Suceava şi Cernăuţi ar trebui să le susţină prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020.nechifor curs chineza

„Unul dintre proiectele care ar urma să fie promovate este de achiziţionare a unui elicopter SMURD care să acţioneze pe raza judeţului Suceava şi a regiunii Cernăuţi”, a declarat Cătălin Nechifor.

El a mai prezentat şi un proiect care presupune cooperare între spitalele din Suceava şi Cernăuţi.

„La Suceava avem centrul de excelenţă pentru infarct miocardic şi vom avea şi un centru de radioterapie. În schimb, spitalul din Cernăuţi are un centru de radioterapie pentru copii”, declarat Cătălin Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat că a abordat şi subiectul dezvoltării reţelelor rutiere de pe culoarele pan-europene IV şi XI, care traversează judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi, dar şi despre deschiderea punctului de frontieră Izvoarele Sucevei-Crasna.

În cadrul discuţiilor s-au discutat şi proiecte de eficientizare energetică şi de independenţă energetică, Nechifor prezenând modelele centralelor pe biomasă de la Suceava şi Vatra Dornei.

„Sper în asumarea unui proiect comun Suceava-Cernăuţi care să se bazeze pe pragmatism, pe relaţia istorică specială dintre cele două administraţii, obiectivul principal fiind atragerea de fonduri europene pentru finanţarea proiectelor transfrontaliere şi întărirea relaţiilor dintre cele două administraţii, a localităţilor, oamenilor de afaceri, organizaţiilor neguvernamentale şi locuitorilor din cele două regiuni”, declarat Cătălin Nechifor.

Roman Vanzuryaka

În luna septembrie urmează să se organizeze o nouă şedinţă comună a Consiliului Judeţean Suceava şi a Consiliului Regional Cernăuţi, de această dată la Cernăuţi, iar tot în luna septembrie, guvernatorul din Cernăuţi a fost invitat să facă o vizită oficială în Suceava.

În ceea ce priveşte evoluţia situaţiei din zonă, guvernatorul regiunii Cernăuţi i-a spus preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava că aceasta este complicată şi şi-a exprimat încrederea că se va soluţiona într-un timp scurt.

 


Intră acum și în grupul de