Ziua de comemorare a Holocaustului va fi marcata si in scolile sucevene


Intră acum și în grupul de

Rusu a spus ca printr-o notificare a MEC s-a hotarit ca actiunile programate pentru comemorarea Holocaustului sa se desfasoare in data de 12 octombrie.

Inspectorul scolar sucevean a spus ca in fiecare unitate de invatamint, profesorii de istorie vor prezenta elevilor semnificatia istorica a Holocaustului .

Rusu a spus ca in cinci unitati liceale din judetul Suceava se studiaza , ca optional, un curs privind Holocaustul.

Casa Corpului Didactic Suceava organizeaza un curs de formare pentru alti profesori de istorie care doresc sa predea acest curs optional elevilor.Inspectorul scolar sucevean a mai spus ca in urma discutiilor purtate cu presedintele Comunitatii Evreiesti din Suceava, doi membri ai comunitatii vor fi prezenti , marti, la Liceul de Arta Suceava si Colegiul National “Stefan cel Mare” unde le vor vorbi elevilor despre Holocaust.

In zilele de 11 octombrie si 12 octombrie, Tania Grinberg, referent de specialitate din cadrul Comunitatii Evreiesti din Radauti a fost invitata sa participe in trei unitati scolare din Radauti unde sa poarte discutii cu elevii pe tema Holocaustului.

Data de 9 octombrie a fost stabilita de Guvernul Romaniei ca zi pentru comemorarea Holocaustului. La data de 9 octombrie 1941 a inceput deportarea evreilor in Transnistria .


Intră acum și în grupul de