O suta de ani de la sfintirea Bisericii Catolice din Cacica


Intră acum și în grupul de

Programul include conferinte pe teme vizind lacasul de cult, un concert de orga si un spectacol folcloric, in timp ce duminica, dupa slujbele religioase oficiate de la ora 8 in limbile germana si poloneza, va urma Sfinta Liturghie Pontificala. Aceasta va incepe la orele 11 si va fi concelebrata in prezenta Nuntiului Apostolic Jean Claude Perisset, Episcopului Diocezei de Iasi Petru Gherghel si a unui numar de patru preoti din Polonia.

Biserica cu Hramul Adormirii Maicii Domnului de la Cacica a fost construita in perioada iulie 1903-octombrie 1904 dupa un proiect al arhitectului Talowski de la Politehnica din Lvov , prin stradania preotilor misionari din Cracovia care au pastorit comunitatea poloneza timp de 60 de ani.

In Biserica de la Cacica se afla ampasata in altarul central o copie a Icoanei Madona Neagra de la Czestochowa din Polonia. In biserica se afla si o orga care a fost distrusa de trupele sovietice in cel de-al doilea razboi mondial si a fost refacuta in Polonia in anii 1990.

Biserica din Cacica a fost decretata in anul 1996 Sanctuar diecezan, iar in 1997 Sanctuar National, fiind un important loc de pelerinaj pentru credinciosii catolici din tara si strainatate.

Printr-un decret papal, biserica din Cacica a fost ridicata la rangul de Basilica Minor in anul 2000.


Intră acum și în grupul de