Invatamintul sucevean in perspectiva aderarii Romaniei la UE


Intră acum și în grupul de

IPS Pimen a spus ca are “deplina incredere” ca dascalii suceveni vor gasi posibilitatile de a contribui la formarea elevilor ca oameni adevarati. De asemenea, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor a sustinut ca predarea religiei in scoli are un rol esential, dar a adaugat ca ramine ca cei ce predau sa fie ei insisi oameni ai religiei si sa-i povatuiasca pe elevi in grija unuia fata de celalalt. „Trebuie sa-i educam in credinta si-n cultul muncii, care este mai slab si mai putin prezent in viata noastra”, a conchis IPS Pimen.

La rindul sau, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mirza, le-a recomandat directorilor de scoli sa pregateasca programe serioase si eligibile pentru dezvoltarea infrastructurii scolare, aratind ca dupa aderarea Romaniei in Uniunea Europeana vor fi alocate importante fonduri de dezvoltare.

Prefectul de Suceava, Ioan Cusnir, a subliniat, la rindul sau, importanta educatiei in perspectiva integrarii europene, solicitind profesorilor sa educe elevii in spirit comunitar.


Intră acum și în grupul de