Olimpicii internationali la astronomie si astrofizica au sustinut prima proba a competitiei


Intră acum și în grupul de

După o primire ca la carte din partea oficialitățile locale și o festivitate de deschidere impresionantă, loturile olimpice din cele 39 de țări participante la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică au intrat în primele probe ale competiției.

Observatorul Astronomic Suceava

Inspectorul școlar general, profesorul Gheorghe Lazăr, a informat că prima probă, cea observațională, a avut loc în cursul zilei de luni, la Observatorul Astronomic. Proba a fost constituită din două părți a câte 30 de minute fiecare. Elevii au dat proba de planetariu și harta mută, aceasta fiind o probă scrisă. Olimpicii au fost organizați în 6 grupe de câte 33 de elevi, conform unei trageri la sorți, după o procedură specifică, elaborată de către o comisie din I.S.J. Suceava.

Proba a fost gestionată de către inspectori școlari (prof. Valeria Leonte, prof. Cristina Albu, prof. Carmen Chiseliciuc, prof. Giorgie Daniel Vlad, prof. Lidia Acostoaie, prof. Loredana Ceică, directori (prof. Marlena Moscal, prof. Cristina Clim,  prof. Marcel Colibaba) și profesori (prof. Georgeta Colibaba și prof. Magdalena Trufin). Aceștia au asigurat preluarea, multiplicarea subiectelor, supravegherea elevilor și pregătirea mapelor cu lucrările scrise pentru cei doi evaluatori coordonați de către directorul Observatorului Astronomic, Cristian Pîrghie.

După susținerea primei probe din cadrul olimpiadei, în programul de după-amiază elevii au participat la activități recreative cultural-sportive coordonate de către inspectorii școlari prof. Gheorghe Coman, prof. Loredana Ceică și prof. Tatiana Vîntur.


Intră acum și în grupul de