Cetatea de Scaun a Sucevei, vizitata de sute de turisti in prima zi dupa deschiderea partiala. Vezi cum arata acum monumentul istoric (FOTO)


Intră acum și în grupul de

În prima zi de la redeschidere, Cetatea de Scaun a Sucevei a fost mai atractivă pentru turiști ca niciodată. Dornici să vadă transformările prin care a trecut cetatea medievală, atât locuitorii Sucevei, cât și turiștii veniți în Bucovina, din țară sau din străinătate, au rămas plăcut surprinși de nivelul restaurării.

De miercuri, 6 august, Cetatea de Scaun a fost redeschisă parțial, turiștii având acces doar în curtea interioară, după patru luni în care monumentul istoric şi-a închis porţile din motive de securitate.

Potrivit Loredanei Bortă, responsabil Relaţii Publice în cadrul Muzeului Bucovinei, în prima zi de la redeschidere au fost 462 de vizitatori, dintre care 74 de persoane au avut acces gratuit. De asemenea, în cele 12 ore cât cetatea a fost deschisă publicului larg, s-a încasat suma de 1.600 de lei din vânzarea biletelor.

În cursul săptămânii, cetatea poate fi vizitată între orele 17.00 – 20.00, iar sâmbăta și duminica între orele 8.00 – 20.00.

Prețul unui bilet de intrare în Cetatea de Scaun a Sucevei este de 2 lei pentru elevi și studenți și 5 lei pentru adulți.


Intră acum și în grupul de