Masuri ferme pentru finalizarea negocierilor cu UE


Intră acum și în grupul de

in cadrul careia au participat ministrii de stat Dan Ioan Popescu si Ioan Talpes, ministrul finantelor publice Mihai Tanasescu, ministrul justitiei Cristian Diaconescu, ministrul integrarii europene Alexandru Farcas, ministrul delegat, negociator-sef cu UE, Vasile Puscas, ministrul cancelar Alin Teodorescu, ministrul pentru coordonarea SGG Eugen Bejinariu, ministrul delegat pentru urmarirea aplicarii acquis-ului comunitar, Victor Ponta.

Felicitand membrii comitetului pentru elementele pozitive ale Raportului de tara al CE, Primul – Ministru a subliniat ca exista doua dimensiuni esentiale, prioritare ale guvernului: clarificarea chestiunilor tehnice vizand incheierea negocierilor cu UE in calendarul stabilit si finalizarea unei liste de masuri extrem de clare, concrete care sa raspunda principalelor observatii din Raport, lista care sa fie analizata in prima sedinta de guvern, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

In plan diplomatic, a fost evaluat impactul contactelor, la nivel inalt, ale sefului executivului, agenda proxima, care include participarea la conferinta internationala “Progressive Governance”, din aceasta saptamana, din Ungaria.

Negociatorul – sef a prezentat evolutiile in cazul capitolelor de negociere ramase in discutie: Concurenta, Mediul si Justitie si Afaceri Interne. Consultarile tehnice cu partenerii europeni se intensifica in intervalul ramas, astfel incat tinta inchiderii capitolelor sa fie atinsa.

Premierul Adrian Nastase a solicitat negociatorului – sef o informare zilnica cu privire la evolutia concreta a negocierilor, agenda zilei, problemele aparute sectorial, acolo unde este cazul. In ciuda atmosferei electorale, seful executivului a solicitat eforturi intensificate pentru respectarea angajamentelor asumate si a calendarului de aderare a Romaniei.


Intră acum și în grupul de