Trei suceveni intentionau sa braconeze la 800 de metri de granita cu Ucraina


Intră acum și în grupul de

Directia Politiei de Frontiera Radauti a informat, marti, ca politistii de frontiera din Sectorul PFVicov au sesizat, in noaptea de duminica spre luni, la aproximativ 800 de metri de frontiera un grup de trei persoane care coborau un deal folosindu-se de lumina unei lanterne. La somatia politistilor, cei trei s-au despartit, fugind in directii diferite, iar in urma avertismentelor verbale unul dintre urmariti a fost prins, ceilalti doi reusind sa se piarda in padure.

Cel prins, Daniel P.(39 ani) din comuna suceveana Straja avea asupra sa o arma de vinatoare cu doua tevi, de calibru 12 mm, marca „Libero Daffini-Armi-Brescia” si noua cartuse de acelasi calibru.

Daniel P. a declarat politistilor de frontiera suceveni ca arma si munitia le-a gasit in padure, in urma cu un an si ca le-a ascuns la 3-4 kilometri de locul unde a gasit-o, verificind la un interval de citeva luni daca mai este in acel loc.El a luat arma, in cursul zilei de duminica, a dus-o acasa si a ascuns-o in sura , apoi i-a contactat pe ceilalti doi carora le-a propus sa mearga la vinatoare.

Ulterior, impreuna cu celelalte doua persoane, rude ale lui, s-a dus in padure la vinatoare, dar din cauza vremii nefavorabile si a lipsei vinatului au renuntat, moment in care au fost surprinsi de politisti.

Daniel P. este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, iar cercetarile se continua si in cazul celorlalte doua persoane.


Intră acum și în grupul de