Falticenenii consultati cu privire la reabilitarea Drumului European 85


Intră acum și în grupul de

La sediul Primariei Falticeni poate fi consultat proiectul tehnic iar pana pe data de 22 octombrie este deschis un caiet special pentru opinii.

In cadrul proiectului guvenamental de reabilitare a unor drumuri nationale principale (745 km), in conformitate cu acordul dintre Romania si Banca Europeana de Investitii, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale deruleaza patru runde de consultari publice. In prezent are loc runda a II a, de consultare a populatiei din localitatile traversate de DN2.

Drumul National 2 asigura legatura Romaniei cu tarile fostei Federatii Ruse si Polonia, reprezentand „coloana vertebrala” a retelei de drumuri din Moldova. Tronsonul Sabaoani – Falticeni – Suceava – Siret este ultimul tronson al DN2, din el ramificandu-se drumuri nationale spre nord – est catre Botosani si Iasi si spre vest catre Bucovina si Transilvania.

Specialistii C.N.A.D.N apreciaza ca dupa reabilitare, accesul pe acest tronson va fi mai rapid si in conditii sporite de siguranta a circulatiei, punand in valoare potentialul turistic al zonei de nord.

In prezent circulatia se desfasoara cu dificultate, in special datorita zonelor cu profil longitudinal cu sinuozitate si declivitate mare si a curbelor cu vizibilitate redusa, acestea fiind cauza producerii a numeroase accidente Conditiile actuale de trafic conduc la sporirea timpului de parcurgere a distantelor si la consum marit de carburanti.


Intră acum și în grupul de