S-a redeschis Observatorul Astronomic Suceava! Vezi care este programul de vizitare


Intră acum și în grupul de

Observatorul Astronomic din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava și-a redeschis ușile pentru publicul larg, după o perioadă în care a trecut printr-un proces de renovare și a găzduit Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică.

În luna februarie a acestui an, Observatorul Astronomic a intrat într-un amplu proces de reabilitare, iar acum vizitatorii se pot bucura de un spațiu modern, propice desfășurării activităților observaționale.

Observator

Directorul Observatorului Astronomic Suceava, lect.univ.dr. Cristian Pîrghie, a declarat că în lunile august și septembrie obiectivul va funcționa după un program special, luni, marți, joi și sâmbătă programul de vizitare va fi între orele 9.00 – 17.00, iar miercuri și vineri între orele 14.00 – 22.00. Duminică și luni Observatorul Astronomic este închis.

De asemenea, cei care doresc să viziteze Observatorul trebuie să știe că prețul unui bilet este de 4 lei pentru copii și 5 lei pentru adulți, iar grupul trebuie să fie constituit din cel puțin 10 persoane, în caz contrar se va achita suma pe care o plătește un grup de 10 persoane.

În ceea ce privește fenomenul Perseidelor, al „stelelor căzătoare”, Cristian Pîrghie a declarat că acestea sunt vizibile cu ochiul liber și nu se fac observații astronomice.


Intră acum și în grupul de