Bejinariu sustine ca numarul saracilor a scazut cu 50%


Intră acum și în grupul de

Bejinariu a aratat ca de la 11 milioane in 2001, numarul saracilor a scazut la cinci milioane in 2004. Secretarul general al Guvernului a spus dupa o intilnire cu asociatia pensionarilor din Vatra Dornei ca prin diversele masuri sociale adoptate si prin recalcularea pensiilor, Executivul acorda acestei categorii „drepturile cistigate prin munca” si nu un ajutor.
„Pensionarii nu sint o povara, ci oameni care au muncit si au dreptul la o pensie decenta”, a spus Bejinariu care si-a exprimat surprinderea ca Alianta D.A. (PNL-PD) considera ca prin masurile adoptate in ultima perioada de Guvern se constuieste „o tara de puturosi”.
„Aceste masuri sociale au fost adoptate in urma cresterii economice constante din ultimii ani. Ne preocupam ca si in perioada urmatoare sa luam toate masurile pe care le consideram bune pentru a imbunatati viata tuturor categoriilor sociale din tara”, a spus ministrul coordonator al SGG, care a adaugat „Ne straduim ca toata populatia sa duca un trai decent, cu cit mai putine griji pentru ziua de miine. Daca Basescu considera ca noi construim o tara de puturosi, e treaba lui. Noi vom continua sa adoptam masuri pentru combaterea saraciei”.


Intră acum și în grupul de