Vezi ultimele declaratii facute de premierul Victor Ponta despre centura Sucevei


Intră acum și în grupul de

Problema la şoseaua de centură a Sucevei nu vine de la Guvern, care a alocat fondurile necesare, ci de la constructor care nu lucrează suficient de bine.

Declaraţia a fost făcută joi seară, de premierul Victor, în localitatea botoşăneană Baisa.

Potrivit primului-ministru, în cazul rutei ocolitoare a municipiului Suceava sunt două variante, ambele proaste. „Avem două variante, una proastă şi alta şi mai proastă. Varianta proastă este să stăm peste ei tot timpul şi să-i verificăm să lucreze şi varianta şi mai proastă este să reziliem şi să reluăm de la capăt toată procedura”, a declarat Ponta.

centura3-001

El a adăugat că directorul general al CNADNR a discutat cu constructorul şi că urmează ca în septembrie să fie dat în folosinţă un tronson al acestei şosele de centură.

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava au fost reluate în acest an abia la sfârşitul lunii mai, în dimineaţa în care şantierul a fost vizitat de ministrul de atunci al Transporturilor, Dan Şova, care a avertizat firma de construcţii că din luna iulie intră pe penalităţi dacă nu finalizează lucrarea.

El i-a cerut constructorului să se mobilizeze şi să angajeze personal suficient, în condiţiile în care pe şantier se aflau 25 de angajaţi, fiind nevoie de 90-120 de muncitori.

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava au început în 2008 şi ar fi trebuit să fie finalizate în 12 iulie 2012, dar firma de construcţii a obţinut extensii de finalizare până în noiembrie 2013, iar apoi până în iulie 2014.


Intră acum și în grupul de