Sedinta extraordinara a CL Suceava a fost amanata


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava s-a intrunit in sedinta extraordinara in vederea schimbarii viceprimarului PSD Gavril Varvara.

Consilierii PSD au contestat sedinta invocand ca este neregulamentar convocata. In final, ordinea de zi a fost votata cu 16 „pentru” si 2 „impotriva”.

Eugen Girigan a solicitat ca punctul privind transportul si distributia energiei termice sa fie discutat primul pe ordinea de zi.

Propunerea nu a trecut motiv pentru care consilierii PSD s-au ridicat in liniste si au parasit sala. Printre ei se afla si viceprimarul Varvara.

mocanu si doroftei

Vasile Mocanu:

„Pana a intra in sala, colegii de la PDL m-au intrebat daca voi susine demersul schimbarii viceprimarului. E inadmisibil sa nu aveti rabdare nici macar jumatate de ora. Cred ca macar jumatate de ora ar fi trecut. Aceasta cerbicie mi-a amintit cand aveati 16 voturi dlor de la PDL. Cine ma convinge ca daca voi schimba viceprimarul voi gasi ceva mai bine in acest consiliu? Nu puteti sfida oamenii care vin de la Termica?

Atitudinea colegilor nostri de la PSD e corecta. Daca se supune la vot, voi vota impotriva si mi-am motivat gestul si decizia pe care am luat-o.”

Viorel Seredenciuc:

„E o smecherie pur si simplu. Votul la viceprimar dura 5 minute. Nu ne acuzati pe noi de lucuri la care ati contribuit sau nu dvs. E o simpla smecherie ieftina a dvs., dle Mocanu. Mai ales pe o chestie ca nu v-a iesit smecheria nu de altceva.

Vasile Mocanu:

„A vedea smecherii peste tot e in logica dvs. Cred ca a fost de la voi o smecherie. Aici suntem in slujba nu unuia sau altuia care vrea sa conduca judetul fara sa obtina voturile. Nu ma acuzati de smecherii. Am vrut sa spun clar punctul de vedere. Rezolvati problemele cetatenilor si dupa va puneti oamenii.”

Sedinta a fost suspendata pentru o pauza de consultari. Mocanu a ramas la masa, singur si bea apa.

mocanu

Lucian Harsovschi:

„Asistam la lucru urat. PSD a parasit sala pentru ca nu doreste sa ia o decizie referitoare la Termica. E o problema la care trebuie sa avem un consens. Nu se intampla nimic de joi incoace. Proiectele sunt legate. Trebuie o noua majoritate in CL. PSD stia ca intrau in opozitie in CL si de doi ani nu au facut nimic in oras. Nu poti parasi sala cand in 5 minute se transa problema viceprimarului si apoi discutam Termica.

Pentru ca nu dorim ca PSD sa fuga de aceasta decizie vom convoca o noua sedinta pentru joi pana cand celor de la PSD sa le vina mintea la cap si sa isi asume un vot. PDL in opozitie a fost parte la decizii. Suspendam sedinta si o covocam joi, la ora 10, cand pentru Termica trebuie luata o decizie.

Nu poti pleca de la masa pentru  ca iti pierzi un post in conducerea administratiei locale. Azi era pe ordinea de zi si problema cainilor comunitari.”

Sedinta a fost amanata pentru joi, de la ora 10.


Intră acum și în grupul de