Ambasadorul Germaniei a apreciat colaborarea intre judetul Suceava si Schwaben


Intră acum și în grupul de

„Pentru mine , foarte importante sint legaturile dintre judetul Suceava si Germania, care au si o dimensiune istorica.Ma bucur ca exista contacte intre oameni din Bucovina si Germania, intre judetul Suceava si regiunea Schwaben”, a spus Gruber.

El si-a exprimat multumirea ca la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava s-a infiintat o catedra de germanistica subliniind ca prin invatarea limbii germane, tinerii isi imbunatatesc sansele de viitor. In acelasi timp, Excelenta Sa a apreciat ca prin dezvoltarea infrastructurii judetului Suceava , prin modernizarea drumului Cluj -Suceava , in Bucovina vor creste numarul investitorilor, cit si al turistilor din Germania, dat fiind potentialul zonei si legaturile istorice cu spatiul german.

Wilfried Gruber a luat contact cu oferta judetului intr-o intilnire cu prefectul Ioan Cusnir si cu vicepresedintele Consiliului Judetean, Stela Acatrinei.

La rindul sau, prefectul de Suceava , Ioan Cusnir a declarat ca Germania este un partener extrem important pentru Romania .

Wilfried Gruber se afla pentru prima data in Bucovina, iar in timpul acestei vizite, care se va incheia duminica, va avea intilniri si cu reprezentanti ai minoritatii germane din judet si va vizita obiective turistice din aceasta zona.


Intră acum și în grupul de