Scanteile unui flex au provocat un incendiu de proportii la Voitinel


Intră acum și în grupul de

În prima zi a lunii septembrie un puternic incediu la o gospodărie din comuna Voitinel a făcut scrum adăpostul de animale, acoperișul unei bucătării de vară și aproximativ două tone de furaje.

incendiu tir

Potrivit ISU Suceava, Garda de intervenţie Vicovu de Sus şi Detaşamentul de pompieri Rădăuţi, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Voitinel, Bilca şi Gălăneşti, au intervenit cu şase autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor la locul producerii incendiului ardeau violent două anexe gospodăreşti, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi o locuinţă aflată în imediata apropiere.

Conform sursei precizate, flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza scânteilor rezultate în urma unor lucrări de tăiere cu un flex, fără respectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat casa proprietarului şi locuinţa învecinată, însă au ars adăpostul de animale pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi, acoperişul bucătăriei de vară pe 20 de metri pătraţi şi circa două tone de furaje.


Intră acum și în grupul de