VIDEO Incendiu de proportii la un depozit de anvelope din Radauti! Trei pompieri s-au intoxicat cu fum in timp ce incercau sa stinga flacarile (FOTO)

Un incendiu de  proporţii a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri, la un depozit de anvelope din municipiul Rădăuţi, intervenţia pompierilor, care a durat mai bine de şapte ore, fiind una deosebit de grea, pe timp de noapte, în condiţii de fum, gaze toxice, dar şi cu temperaturi puternice generate de anvelopele incendiate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, pompieri militari de la subunităţile din Rădăuţi, Suceava, Siret şi Solca, cu opt autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Volovăţ şi Milişăuţi, cu două autospeciale, sub comanda inspectorului şef, generalul de brigadă Ion Burlui, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la sediul unei societăţi comerciale din municipiul Rădăuţi.

“Iniţial, pe numărul unic de urgenţă a fost anunţat faptul că arde o casă, însă la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi şi ardeau mai multe clădiri, piese auto şi stive de anvelope, existând pericolul de propagare la o casă de locuit din vecinătate.

Incendiul a fost anunţat cu întârziere, la ora 1:21, iar focul s-a propagat foarte repede din cauza construcţiilor aglomerate şi a materialelor combustibile în cantităţi foarte mari.

Intervenţia a fost deosebit de grea, pe timp de noapte, în condiţii de fum, gaze toxice, dar şi cu temperaturi puternice generate de anvelopele incendiate”, a declarat Găleată.

El a precizat că pe timpul misiunii, trei pompieri s-au intoxicat cu fum. “Aceştia au primit ajutor medical din partea colegilor paramedici SMURD. Din fericire, militarii nu au fost afectaţi grav, şi chiar şi-au reluat locul în dispozitivul de luptă împotriva flăcărilor”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, menţionând că incendiul a fost lichidat la ora 9:25.

“Au ars o clădire S+P+1, în care se aflau depozitate anvelope şi accesorii auto, şi alte opt anexe în care funcţionau un birou, hale şi depozite anvelope şi piese auto, o vulcanizare şi un garaj, pe o suprafaţă însumată de aproximativ 900 de metri pătraţi. Flăcările au mai afectat un depozit de anvelope în aer liber pe aproximativ 600 de metri pătraţi, şase caroserii auto, trei remorci, piese şi accesorii auto, utilaje pentru vulcanizare şi circa 7.000 de anvelope.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuit produs la un conductor electric defect”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, arătând că pompierii au salvat casa învecinată.