Incendiu puternic, la miezul noptii, in Mihoveni

Un puternic incendiu izbucnit la miezul nopții, produs de la un scurtcircuit la un conductor electric defect, a pus în alertă pompierii suceveni.

incendiu 1

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pompierii militari de la Detaşamentul Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şcheia, au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit în satul Mihoveni, comuna Şcheia.

La sosirea echipajelor, ardeau anexele din două gospodării, existând pericolul de propagare la casele de locuit.

Unui proprietar i-au ars magazia de lemne pe o suprafaţă de 75 de metri pătraţi, acoperişul casei pe 63 de metri pătraţi, acoperişul bucătăriei de vară pe 28 de metri pătraţi, tâmplărie din lemn, circa doi metri cubi lemn de foc, patru tone de furaje şi bunuri de uz casnic, iar pereţii construcţiilor afectate de flăcări s-au degradat.

Celuilalt proprietar i-au ars acoperişul de la şură şi garaj, construcţie corp comun, pe o suprafaţă de 100 metri pătraţi, circa 28 de tone de furaje şi doi metri cubi de lemn pentru construcţii.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect, au concluzionat pompierii suceveni după aproximativ cinci ore de luptă cu flăcările.

Incendiul la cele două gospodării nu a înregistrat victime, iar pompierii au salvat casele proprietarilor, a precizat Găleată.