Sute de suceveni se inghesuie zilnic sa sustina examenul auto


Intră acum și în grupul de

Seful Serviciului Politiei Rutiere Suceava, comisar sef Corneliu Festila, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca in ultima perioada a constatat o avalansa fara precedent a numarului de candidati la examenul in vederea obtinerii permisului de conducere auto in conditiile in care se va schimba modalitatea de examinare.
El a spus ca din aceasta cauza s-a decis prelungirea numarului de zile in care se sustin, saptaminal aceste examinari, de la trei la patru, in fiecare zi prezentindu-se, in medie, 180-200 de persoane.
Festila a spus ca fata de alte judete, in Suceava sint 60 de instructori idependenti si 31 de scoli de soferi, in acest fel numarul de candidati fiind foarte mare, motiv pentru care in comisiile de examinare in municipiul Suceava vor fi cooptati si ofiteri atestati din Gura Humorului, Radauti, Vatra Dornei si Cimpulung Moldovenesc.
Totodata, seful Serviciului Politiei Rutiere Suceava s-a aratat surprins ca multi dintre candidati vin „total nepregatiti pentru proba scrisa si ajung sa invete regulile de circulatie la data cind dau examenul”.
El a exemplificat cu ziua de examinare de marti cind din cele 191 de persoane inscrise, doar 80 au trecut proba scrisa.


Intră acum și în grupul de