Nou dosar de evaziune fiscala pe numele lui Severin Tcaciuc


Intră acum și în grupul de

El a spus intr-o conferinta de presa ca in acest dosar, unde au fost constatate peste 40 de infractiuni, Tcaciuc este acuzat, printre altele, de evaziune fiscala, fals, uz de fals si inselaciune, prejudiciul fiind de aproximativ 20 de miliarde de lei.
Cercetarile au stabilit ca Severin Tcaciuc a importat la firma Truck Trans un numar de 12 autobuze, doua autospeciale si doua autoturisme din Germania si Olanda, intocmind fictiv contracte de leasing. In conditiile in care autovehiculele erau inca in proprietatea firmelor din strainatate, potrivit contractului de leasing, Tcaciuc a fost exonerat de la datoria vamala,de 2,9 miliarde de lei, care a fost stabilita ca prejudiciu, la care se adauga dobinzi de 3,2 miliarde de lei. Firmele din Olanda si Germania de la care Tcaciuc sustinea ca a achizitionat in leasing autovehiculele au aratat ca acesta le cumparase integral.
Pentru recuperarea prejudiciului a fost instituit sechestru asigurator pe autohehiculele importate. Cercetarile in acest caz au mai evidentiat ca Tcaciuc a folosit in interes personal sau al altor firme administrate tot de el, suma de 17,3 miliarde de lei din creditul societatii. Totodata s-a stabilit ca la aceasta firma s-a produs o evaziune fiscala de 15,9 miliarde de lei, prin fals si uz de fals, fals in inscrisuri si fals la legea contabilitatii. Pe linga obligatiile neachitate de TVA, impozit pe profit si taxe vamale se adauga dobinzi si penalitati de intirziere, valoarea totala a prejudiciului fiind de 43 de miliarde de lei.
Anchetatorii au mai conexat la acest dosar si alte fapte de evaziune fiscala constatate la alte firme ale lui Tcaciuc, Severin SRL Bosanci, Bucovina Turism, si tirgul auto din localitatea Cumparatura retinind ca acesta a folosit creditul societatii in folos personal sau ca nu a inregistrat in contabilitate sumele de bani incasate pe biletele vindute la tirgul auto sau la cele pentru transporturile internationale de persoane pe care le-a efectuat.
IJP Suceava va inainta Parchetului Curtii de Apel Suceava aceste dosare cu propunere de trimitere in judecata a lui Severin Tcaciuc.


Intră acum și în grupul de