DA Suceava contesta afisajul electoral al PSD+PUR in Siret


Intră acum și în grupul de

Plangerea depusa se refera la faptul ca Uniunea Nationala PSD+PUR a afisat pe raza orasului Siret mijloace de propagana electorala in alte locuri decat cele asigurate de primar, conform Art. 71 din Legea nr. 373/2004, respectiv Art. 15 din Legea nr. 370 pentru alegerea Presedintelui Romaniei.

Astfel au fost identificate mai multe tipuri de afise electorale lipite pe cladiri ale institutiilor publice precum Casa de Cultura, Sinagoga, Spital si Administratia pietelor ceea ce reprezinta faptul ca PSD+PUR continua, in dispretul legii, sa foloseasca institutii ale statului in propria campanie electorala.

Alianta DA PNL-PD apreciaza ca desfasurarea campaniei in aceasta modalitate contravine flagrant prevederilor legii, deoarece sunt folosite institutii publice coordonate de membri PSD in defavoarea Aliantei Dreptate si Adevar.

Alianta DA PNL-PD a solicitat Biroului Electoral Judetean Suceava sa vegheze pentru ca Uniunea Nationala PSD+PUR sa respecte corecta desfasurare a campaniei electorale aflata in derulare, iar fata de faptele sesizate in plangere Alianta DA a solicita tragerea la raspundere a celor vinovati.


Intră acum și în grupul de